Starta eget

Du som går i starta-eget-funderingar och drömmer om en egen webbshop
.
För den vanlige, blivande e-handlaren, en enmansföretagare som vill lyckas med sin webbshop och sin internetförsäljning både på kort och lång sikt är det bra att ha insikt om några visserligen ganska självklara delar, men tyvärr långt ifrån alltid förekommande. Det jag tänker på är;

  • En väl fungerande hemsida, dvs en funktionell webbshop
  • Ett utbud som lockar gärna en något bredare målgrupp, dvs gärna ett utbud som är både något billigare och något dyrare, (det gör att man som kund passar på att stoppa en eller flera extra artiklar i varukorgen när man ändå ska handla)
  • En seriös framtoning med väl synliga adressuppgifter, telefonnummer och e-postadress

.

Fortfarande finns det webbshoppar som inte uppfyller ett eller flera av dessa, som jag ser det, standardkrav. De står sig inte särskilt länge, tyvärr eller som tur är. Tyvärr om man, trots sitt seriösa uppsåt, inte har informerat sig tillräckligt om bästa möjliga webbshop för sina produkter eller inte skaffat sig kunskap om sina produkter, eller tänkt över vilka som kan passa för just sin e-handel. Eller kanske inte har insett att tillit är det som varje e-handlare ska sträva efter och att tydliga kontaktuppgifter är ett stort steg på vägen till förtroende för att flertalet ens ska överväga att handla i din butik.
.
Och tur när halvhemlige storfräsarn, som nonchalerat planering, kunskaper och inte ger mer uppgifter för kundkontakt än en dunkel hotmailadress i sin webbshop, inte lyckas lura på någon sina halvskumma eller icke-existerande produkter. Den största anledning till att man inte tydligt visar vem man är på nätet, beror på att man är helt enkelt inte helt seriös och köp i sådan webbshoppar avrådes förstås ifrån.